Всички главни пътни артерии са отворени, няма населени места без ток

Всички главни пътни артерии са отворени, няма населени места без ток

Преди 5 дни

Обстановката в страната, причинена от лошите метеорологични условия, постепенно се стабилизира, но движението по пътищата става при тежки зимни условия. В рамките на днешния ден бяха отворени всички главни пътни артерии и за лекото, и тежкотоварното движение, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова по време на брифинг в АПИ. Затворен да движение за всички превозни средства е Ришкият проход.

По думите на Павлова целият тежкотоварен трафик, който е бил задържан на територията на цялата страна, е изтеглен и няма задържани, спрени или изчакващи тежкотоварни превозни средства, както и сериозни огранечиния в пътната мрежа.

Заради снегопочистване, временни ограничения има в някои от пътищата в Югоизточна България - в Хасковско, Бургаско и Ямболско. Министър Павлова изрази надежда следващите дни да има по-спокойно придвижване по републиканските пътища в страната. Тя увери, че няма бедстващи хора, хора в критично състояние или такива, на които трябва да бъде оказвана помощ. Екипите са в пълна готовност и мобилизация предвид предстоящия уикенд, в който се очакват валежи и вятър.

Каква е ситуацията по пътищата в страната следете на сайта на АПИ

Енергийният министър в оставка Теменужка Петкова съобщи, че вече няма нито едно населено място на територията на България, което да е без ток. Тя обясни, че всички аварии са отстранени в рамките на деня. По думите й с оглед на това, че прогнозите в следващите дни са да има понижение на температурите се очаква повишен товар в нея.

Ограничава се износът на електроенергия от България

С оглед на това да се гарантира енергийната сигурност на страната, днес Електроенергийният системен оператор е представил информация, с която предлага на министъра да упражни своите правомощия и временно да бъде наложено ограничение по отношение на износа на енергия. Поради тази причина министър Петкова издаде заповед, с която се въвежда временен ограничителен режим на износа на електроенергия.

0 коментараНе сте въвели име!


Не сте въвели коментар!