Проверяват директор на столично училище заради порнографски снимки, той подаде оставка

Проверяват директор на столично училище заради порнографски снимки, той подаде оставка

Преди 5 дни

Софийската районна прокуратура разпореди проверка за публикувани снимки на интернет страницата на 51-во СОУ "Елисавета Багряна" в София. Фотографиите са на директора на учебното заведение Асен Александров, които са с определено порнографско съдържание, информират от прокуратурата.

В хода на проверката ще бъде проверена автентичността на изображенията, както и кой е техният разпространител. След приключването й ще бъде преценено налице ли са достатъчно данни за извършено престъпление.

Междувременно стана ясно, че директорът на училището - Асен Александров, който е и съветник в Министерството на образованието и науката, е подал оставка след разговор с вицепремиера и министър на образованието и науката в оставка Меглена Кунева. Оставката е приета, съобщи пресцентърът на МОН.

"Вярвам в прокуратурата и очаквам след проверката името ми да бъде изчистено от всякакви съмнения и недостойни обвинения", пише Александров в мотивите за оттеглянето си.

Министър Кунева е възложила на Ваня Кастрева, началник на Регионалното управление на образованието, проверка за изясняване на случая. Съгласно закона началниците на регионалните управления са работодатели на директорите на общинските училища. Ваня Кастрева е поискала писмени обяснения за установяване на фактите около случая. До приключване на проверката Асен Александров е в отпуск като директор на 51-о Средно училище "Елисавета Багряна".

13 коментараНе сте въвели име!


Не сте въвели коментар!